Hoe gebruik je videos in Compozer? | Compozer

Je website verdient
professionele video's

Video’s inzetten om je bedrijf te promoten, een dienst onder de aandacht te brengen of om meer bezoekers naar je website te trekken. Met Compozer is er steeds meer mogelijk. Lees deze pagina met tips en trucs en maak optimaal gebruik van de mogelijkheden.

Een fullscreen video in de header

Onze hersenen zijn alert op beweging. Als iets beweegt trekt het onmiddelijk onze aandacht. Online werkt dat precies zo. In de huidige fotoheaders van Compozer zit al wat beweging doordat het beeld animeert bij het openen van de pagina. Vanaf begin dit jaar is het ook mogelijk om een volledige video als header in te zetten. Dit past in de trend om onze boodschap steeds visueler en minder tekstueel bij de doelgroep onder de aandacht te brengen.

De video’s in de header worden in de achtergrond afgespeeld, zonder geluid. Terwijl het bewegende beeld het complete scherm gebruikt is het vooral bedoeld om de juiste sfeer te creëren. Een sfeer waarin de bezoeker wordt gerustgesteld of juist geïmponeerd. Het is belangrijk dat het beeld rustig genoeg is om niet gelijk afgeschrikt te worden. Een vloeiende overgang van het eind van de video naar het beginscherm draagt bij aan de professionele uitstraling.

Vimeo

Het is uitsluitend mogelijk om headervideo’s te plaatsen vanaf een Vimeo account. Vimeo biedt de mogelijkheid om videos te tonen zonder dat er een logo van de dienst zichtbaar is. En zonder dat er aan het eind van de video een serie gerelateerde video’s worden getoond. De koppeling komt eenvoudig tot stand door de ID van de video in het CMS in te voeren.

Daarnaast biedt de videoheader de mogelijkheid om titels en buttons te gebruiken. Die worden over de lopende video geplaatst. Net zoals bij de varianten met een foto kan je kiezen voor een grote titel met daaronder een toelichtende tekst. En er is een optie om één of twee buttons toe te voegen.

Net als bij een foto kan je een kleurbedekking toevoegen over de video. Hierdoor beïnvloed je de leesbaarheid van de titel. De kleur, én de mate van transparantie, is instelbaar.

Een los blok met video

Een product of dienst echt goed uitleggen? Welk medium is geschikter dan video? Binnen Compozer is het mogelijk een los video-blok op elke willekeurige pagina te plaatsen. Compozer maakt ook hier gebruik van Vimeo, en voorkomt hierdoor ongewenste links naar gerelateerde content aan het eind van de video.

Lees meer over deze functionaliteit op de pagina video-blok in de features sectie van deze website. Je vindt daar informatie over beschikbaarheid en prijs van dit Compozer-onderdeel. Wil je graag een Youtube video tonen binnen je Compozer site? Lees dan verder in de volgende sectie.

Youtube video

Wil je een Youtube video in je pagina opnemen? Gebruik bijvoorbeeld het blok ‘Content in één brede kolom’. Maak in de content-editor gebruik van het tabje ‘Tekst’. Voeg nu de volgende HTML-code toe:

<div class=”video-container”>

<iframe src=”https://www.youtube.com/embed/[jouw-code]“></iframe>

</div>

Op de plek van [jouw-code] plaats je het stukje unieke code uit de Youtube link. De video verschijnt dan in een content-kolom in de pagina. Deze manier kan je ook toepassen in andere tekstblokken. Zo integreer je een Youtube video op allerlei plekken in je website.

Wil je een Youtube video over de hele breedte van de site? Daar is ook een truc voor. Je gebruikt dezelfde code als hierboven, maar plakt die op de plek van de titel in het blok ‘Content in twee kolommen’. Hieronder zie je het resultaat.

Leer meer over Compozer

Bekijk een live demo, en vraag lekker door

Bekijk de mogelijkheden van Compozer en haal het optimale uit je nieuwe website! Selecteer je voorkeursdag en wij nemen contact met je op.

Als u dit formulier wilt verzenden, moet u onze Privacyverklaring accepteren*